söndag 29 juni 2014

Detta råd kunde inte ha varit mer fel

Jag läser ofta inlägg på Kostdoktorns bloggsida. 


Här ett utdrag ur ett av de senaste:


"Mitt sätt att hantera det var förut att tvinga mig själv på en strikt kolhydratrik lågkalori-kost. Detta var vad lärare, läkare och staten sa var optimalt för människans hälsa.

Som resultat av min strikta (onaturliga) kost försämrades min hälsa från 16-årsåldern. Jag fick kroniska magproblem, depression och ångest (trots att jag är en naturligt positiv person!), acne, extremt låga energinivåer och en generellt obalanserad kropp. Ingen läkare kunde säga vad som var fel på mig. Det enda råd jag fick var att äta torrt bröd när jag hade magproblem och att öka mitt fiberintag. Detta råd kunde inte ha varit mer fel.". 

Läs hela brevet här>>>

Jag funderar på varför jag inte tar till mig detta och börjar äta enligt LCHF? Troligen för att vi är två i familjen och att den bättre hälften älskar kakor, läsk och sötsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar