måndag 2 juni 2014

Om dagens benmärgsprov

Jag var först på provtagningslaboratoriet och tog veckans blodprov. Senare på eftermiddagen besökte jag min läkare för ett tre-månaders benmärgsprov, vilket många fasar för. Därför ska jag kort försöka berätta hur går till.

Jag får lägga mig på sidan på en vanlig undersökningbrits. Läkaren ber mig dra upp knäna och kuta lite med ryggen. Sedan bedövar läkaren huden och benhinnan. Det gör inte ont, utan det känns bara lite obehagligt då läkaren sprutar bedövningsmedel i små doser på väg genom huden ner till benhinnan. Efter det väntar läkaren några minuter så att bedövningen hinner verka ordentligt. Hela proceduren tar ca tio minuter och är till stor del smärtfri.

Resten är bara en ren formalitet. Läs vidare om proceduren -här-, men då på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar