söndag 13 juli 2014

Min kropp har svullnat

Under några dagar har jag känt mig svullen. 


Kläderna "smiter åt" och lemmarna är svullna.


I synnerhet fingrar och vader. Jag kontrollerade vikten idag på morgonen och läste 80,5 kilo! Det är 2,5 kilo över normalvikt! Vad det beror på är svårt att tyda. Jag ska försöka resonera mig fram till här.

Nu på vår och sommar äter vi olikt normal kost. Vi äter potatis och sill, potatis och skinka, gratäng med olika tillbehör. Ovanpå detta äter vi jordgubbar med socker och grädde nästan varje dag. Grädde är ju bara nyttigt, men sockret är en fiende. Eftersom jag tidigare hållit en "måttlig" LCHF-liknande mathållning, kan svullnad vara en av orsakerna.

En annan orsak kan självklart vara värmen och att jag dricker mer än vanligt. Det borde inte vara så, men vid golfspel blandar vi ofta koncentrerad saft till vattnet för att vattnet ska få någon smak. Det kan då bli någon liter med sockrat vatten. Det kan då vara en bidragande orsak till svullnad.

Av det ovan sagda, behöver jag ändra kosten från och med idag. Från och med idag ska jag börja med en mer "normal kost", där kolhydraterna skall hållas korta. Det kan vara en av de viktigare orsakerna. Jag återkommer i frågan om någon vecka.

Om det finns någon där ute i cyberrymden som har något bättre svar än det jag redovisade, är jag tacksam för att få veta det. För, svullnaden är besvärande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar