onsdag 2 juli 2014

MRSA kan då vara livsfarligt!

Jag var och lämnade blodprov på sjukhusets provmottagning idag. 


Ibland blir jag betänksam när jag ser hur labassarna behandlar oss utsatta. 


Idag hade labassen lagt tussen med sprit på provtagningsbordet och tog sedan tussen därifrån för att torka av provområdet i mitt armveck.

Jag kan drömma mardrömmar om hur mycket skräp som fanns på detta bord där en tidigare steril tuss legat. Visst, gör man det av rutin och ren obetänksamhet. Man borde då tänka på och vara medvetna om hur utsatta de människor är som kommer för att lämna blodprover.

Några av de som besöker laboratoriet har lågt eller mycket lågt immunförsvar. Det borde labassarna vara medvetna om, anser jag. För, MRSA kan då vara livsfarligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar