måndag 24 november 2014

Detta med läkare, apotek och ekonomi

Jag har nu drags med en envis förkylning. Förkylningen i sig är inget stort problem, utan det är rethostan som besvärar mest. Vid normala förkylningar behöver jag inte använda några mediciner, men ibland går infektionen djupt ner i luftrören och då måste det grova artilleriet i form av Seretide och Acetylcystein till.

Naturligtvis måste en läkare skriva ut ett recept på mina mediciner. Nu, denna gång fick jag Acetylcystein Mylan brustabletter som var otäckt söta. Jag kunde inte dricka detta medel, så jag gick till apoteket och fick ut Acetylcystein Meda. Dessa var överkomliga att dricka.

Under flera decennier använde jag Acetylcystein Sandoz, vilka fungerade alldeles utmärkt vad slemlösningen beträffar. Tyvärr handlar det om prisskillnader. Därför tillåter inte TLV att våra Apotek tillhandahåller denna medicin till vanliga människor. Det är bara rika människor som har råd att köpa Acetylcystein Sandoz.

Sverige har skaffat oss ett segregerat samhälle när det gäller mediciner och sjukvård. Hur det blir med mediciner och sjukvård med en ny regering? Ja får vi se framöver. Eller kanske, den som lever får se.

Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar