fredag 7 november 2014

Idag var det dags igen

Jag vet av erfarenhet att förkylningar av olika dignitet fordrar olika behandlingar. "Normala" förkylningar för mig börjar med iskalla extremiteter under ett par dagar. Oavsett klädesplagg, tjocklek och mängd, går ämnesomsättningen ner på sparlåga.

Sedan fortsätter förkylningen med nästäppa under någon dag. Om förkylningen blir eländig, vilket den blev nu, blir halsen svårt irriterad.

Dessa symptom varar som regel 3-4 dagar. Ibland med feber, ibland utan. Om det som denna gång blir feber, vet jag att en förskräckligt irriterande hosta kommer som ett brev på posten.

Naturligtvis har jag mediciner mot detta elände numera. Problemet är bara att jag som den borne optimisten dröjer altför länge med medicineringen.

Så idag börjar jag med Seretide. Naturligtvis måste jag "överdosera" eftersom jag började behandlingen lite sent. Till Seretide får jag nu och därför komplettera med Acetycystein, vilket är slemlösande.

Tänk att en aldrig lär sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar