onsdag 31 december 2014

Årsbesök på urologen

Igår vara det årliga besöket på urologen i Halmstad. Jag fick en ny äldre läkare eftersom min tidigare läkare gått i pension. Denne nygamle läkare kommer från Sahlgrenska sjukhuset och verkade vara en sådan som vet vad han talar om. Jag fick omedelbart förtroende för honom.

På måndagen togs prover, både vad gäller Kronisk Myeloisk Leukemi (KML) och Benign prostatic hyperplasia (BPH) med ett PSA-prov.

När jag träffade läkaren på urologimottagningen, fick jag veta att PSA-värdet var normalt.
Vi diskuterade då framtiden och om jag skulle behöva någon form av ny behandling. Han berättade då om alternativen - medicin och operation.

Tyvärr har Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) genom "nya moderaternas" försorg tagit bort högkostnadsskyddet på det läkemedel mot BPH, nämligen Avodart som även var potent mot viss form av prostatacancer. Nu har bara rika råd med Avodart!

Denna dag kom vi överens om att jag ska ta PSA-prov två gånger om året. Om värdet stiger oroväckande, kommer jag att bli kallad för en ultraljudundersökning av prostatakörteln.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar