tisdag 2 december 2014

Elände, elände och än mer elände

För att påskynda läkningen av min förmodat skadade muskel runt eller i bäckenet masserade frun in Voltaren i går kväll. Det kändes ganska bra när hon hittade en punkt. Där masserar vi extra sade jag. Som jag skrev i tidigare inlägg är det tveksamt om salvan hjälper på djupet?

I natt vaknade jag av ett väldans hugg i höft- magtrakten. Jag vågade knappt andas, för vid varje andetag skar smärtan som knivar.

Genast vaknade hypokondrikern i mig till liv. Jag gick igenom hela min medicinutbildning. Vad finns det för organ i den delen av kroppen som kan framkalla sådan intensiv smärta?

Naturligtvis tänker jag tillbaka på att det i min släkt finns aortaaneurysm, men då borde det vara en bultande smärta. Min smärta var som intensivast när jag rörde på mig, men avtog vid vissa kroppslägen. Kan en muskel verkligen ge detta symptom? Till slut somnade jag nog? tror jag.

Som ni förstår blev det inte många timmars blundande i natt. När jag vaknade efter någon timme badade jag i svett. Varför vet jag inte.

Nu när jag har varit uppe någon timme känns det något bättre, men fortfarande går jag som om jag hade knäppt ihop gylfen med västen.

Inte kan väl denna smärta härledas till latisimus maskus dorsi (latmasken), väl? En får väl se dagen an. Att häva i sig en massa smärtstillande medel är inte på tal, för då känner en ju inte när en kolar. Den fege dör tusentals gånger, den modige dör bara en.

Det är alltid mörkast före gryningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar