tisdag 24 februari 2015

Smygstartar med LCHF

Under hösten har jag stadigt ökat i vikt från ca 78 kilo till gårdagens 82,7 kilo. Det utan att förändra mina matvanor eller rörelsemönster nämnvärt.
Samtidigt har jag haft diffusa känningar och krämpor med värk lite varstans. Biverkningar?
De kopiösa svettningarna har nästa upphört, men de har då bytts mot ständig frusenhet. Ibland har jag suttit med tjocka tröjor och termosockar - inomhus, trots 21°C.
Nu har denna frusenhet lagt sig något. I utbyte mot frusenheten ha jag berikats med små lustiga prickar lite överalt på kroppen. Mest på underarmar och lår.

Under en längre tid har jag läst om LCHF (Low Carb High Fat) och har nu bestämt mig för att äta enligt denna metod.
Jag började lite försiktigt i går måndag med denna kost. Kokt ägg med burkmakrill och kaffe.
Tyvärr blev kakmonstret till fru kaksugen på eftermiddagen och eftersom jag har ganska svår (dålig) karaktär till både det ena och det andra var jag "tvungen" att sympatisera med henne. Det blev då någon form av bakelse till eftermiddagskaffet. Dock inget bröd i bakelsen.
Efter middagen åt vi jordgubbar med grädde. Alltså kompenserade jag bakelsen med grädde, vilket anses som nyttokost enligt LCHF.
Om det nu berodde på maten eller någon form av placeboeffekt, är svårt att veta, men jag sov som en stock hela natten. Det är först gången på länge som det har skett.
Mer om LCHF-livet emellanåt.

Läkaren behandlar patienten, naturen läker honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar