måndag 9 mars 2015

Läkarbesök med benmärgsprov

Idag måndag var det läkarbesök och ettårs provtagning. Jag blev glatt och vänligt mottagen som vanligt av Min läkare. Hon berättade att mina månatliga prover varit helt normala, även för en person utan leukemi. Det kändes tryggt.

Jag berättade om mina små biverkningar. Läkaren berättade att dessa mina biverkningar är ganska normala för Glivec. Hon diskuterade då Glivec i förhållande till andra nyare medel och sade att vi inte skiftar medicin då jag svarar så bra på Glivec.

Efter diskussionen blev det dags för provtagning. Först benmärgsprov. Som "vanligt" känns det knappt något alls. Det känns bara ett lätt stick och det spänner lite grann när hon sprutar in bedövningsmedel.

Själva "punktionen" av benhinnan och benet känns inte alls. Det känns en aning lustigt när benmärgen sugs ut, som ett sug, men det är ingen smärta och inget direkt obehag.

Efter detta prov blev det ett vanligt blodprov i armvecket och ett litet stick i lillfingret.

Nu är det väntan på provsvaret och det är värre än själva provet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar