söndag 31 maj 2015

En svensk halvklassiker

Jag gör här en liten avstickare från ämnet KML. Anledningen till avstickaren är mina tankar som ofta gör utflykter i subverkligheten. Denna gång beskriver jag en av subverkligheterna, nämligen att göra en svensk halvklassiker.

Tanken föddes efter ett TV-program om en man som fick klassikern i födelsedagspresent. Min tokiga tanke födde då tanken på att börja träna inför dessa lopp. Att jag under mitt 70-års-år ska genomföra en svensk halvklassiker. Naturligtvis började jag forska i detta projekt och hittade information om en mer mänsklig - halvklassiker.

Tanken är kanske inte att fullfölja halvklassikenr utan att börja träna inför denna utmaning. Att börja träna min kropp med en allsidig träning för att återigen "komma i form".

Under våren har jag lyckats plocka bort 5 kilo, men det känns som att det fordras något mer. Att då börja träna lite försiktigt i vår, verkar då vara logiskt som en följd av en livsgärning - en livsuppgift - en måbrauppgift.

Träningskläder finns sedan länge i garderoben. Nu kommer jag äntligen i dessa kläder och kan då börja använda dem igen. Det ska bli spännande att börja jogga lite försiktigt igen. Håll tummarna för att min ganska otränade kropp håller ihop - tills den blir mer tränad.

För att erövra Halvklassikern ska en genomföra:

   - HalvVasan 45 km
   - Halvvättern på cykel 150 km
   - Vansbro Halvsim 1,5 km
   - Lidingöloppet15, löpning 15 km

När en genomfört dessa lopp inom en tolvmånadersperiod kan en registrera sin Halvklassikern och erhålla diplomet. En startar med valfritt lopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar