fredag 5 juni 2015

Attacker av magsyra

Nytt blodprov i måndags. Ingen läkare eller syrra har ringt. Då tar jag för givet att alla värden är normala.

Vid sjukhusbesöket lämnade jag in en ansökan om reduktion av kostnad vid tandbehandling. Om allt går enligt informationen från Socialstyrelsen kan jag få förebyggande tandbehandling med 600 kronor 2 ggr per år. Det räcker till halva tandhygienistbehandlingen.

Tänderna ser inte helt friska ut nu med beläggningar hit och dit. Det kommer sig troligen av att jag tar mediciner mot sur mage. Jag får sura uppstötningar på natten och måste därför ta syrareducernade tabletter då.

Om syraattackerna beror på Glivec eller min kost, är svårt att veta. Jag försöker äta lämplig lättsmält kost tidigt på kvällen. Därför borde det inte vara kosten som skapar syraattackerna.

Oavsett så måste tänderna göras vid. Annars kommer tandstenen att skapa stora bekymmer.
Vi får se vad läkeriet och tandläkeriet säger. Jag återkommer med ett besked om resultat och med vilken blankett man kan söka bidraget, när jag väl får svar.

Ha det gott alla där ute i cyberrymden. Framförallt - ge aldrig upp hoppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar