lördag 4 juli 2015

Vad hade då hänt med Glivec

Så får jag skapa ett nytt hål i semesterkassan. Jag var och beställde en ny laddning Glivec på ett av Sveriges kvarvarande riktiga Apotek i går. Trots att det är semester och "helg", får jag min medicin i början av nästa vecka. Tack för det riktiga Apoteket.

Angående hål i semesterkassan, måste jag lägga in ett politiskt budskap här.

Jag funderar nämligen på vad som hade hänt om vi fortfarande hade haft en högerregering? Jag ser att de gamla moderaterna har tagit bort potenta mediciner från högkostnadsskyddet. Bland andra Avodart som är en mycket potent medicin mot godartad prostataförstoring (BPH).

Avodart anses bland seriösa forskare vara ett bra skydd mot prostatacancer.

Nu är som väl är Glivec och andra "livsuppehållande" mediciner fortfarande tillgängliga för oss vanliga dödliga.  Jag betalar 2100 kronor för mina piller. Egentligen kostar Glivec cirka 25000 kronor. Några andra piller inom samma grupp kostar det dubbla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar