torsdag 6 augusti 2015

Jag var tvungen att se sanningen i vitögat

Jag läser ett mycket intressant blogginlägg av Stefan Kärvling. Visserligen skrevs inlägget i juli 2013, men det är lika aktuellt fortfarande. Inlägget är så bra så att jag lägger in det här med. Jag är övertygad om kostens viktiga betydelse för folkhälsan. En sund kost ger en god hälsa.

I oktober 2010, för 33 månader sedan, bestämde jag mig för att ändra mina matvanor. Jag hade varit på vårdcentralen och fått reda på att jag var alldeles för fet, fast det visste jag egentligen redan innan… Men jag fick också reda på att jag hade alldeles för högt blodtryck och för högt blodsocker. Jag skulle få mediciner…

Jag var tvungen att se sanningen i vitögat. Något måste göras.

Jag började äta enligt LCHF (=Low Carb High Fat). Jag minskade med andra ord drastiskt på kolhydraterna i min mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar