torsdag 28 januari 2016

I natt var det elände

Jag var på herrmiddag i går kväll. Jättegod mat och dryck. Jag mådde prima när jag åkte hem med en vänner. En väns fru, tyckte synd om oss, förbarmade sig och körde oss hem.

Allt var frid och fröjd. Jag satte mig vid datorn och skrev lite svar på mejl. Under tiden jag satt vid datorn började det mullra i magen. Jag kröp i säng och somnade nog till.

Efter någon timme vaknade jag av ett intensivt illamående och magen bullrade oroväckande. Det var bara att masa sig upp till toaletten. Jag försökte kräkas, men det kom inget. Däremot kom det tunt där bak. Sedan satt jag på toastolen under närmsta halvtimmen.


Förutom illamåendet lugnade magen ner sig. Men efter något tiotal minuter var det dags igen. Nu kom det nästan bara vätska. Nu satt jag en kortare stund på toastolen.

Tillbaka till sängen en liten stund. Illamående var fortfarande ganska intensivt så efter en stund gick jag up för at försöka kräkas. När jag stod böjd över toastolen kom det vätska där bak. Ett par kalsonger fick kastas, men mitt illamående fanns kvar.

Så fortsatte det under mest hela natten. Var kom all vätska från? När det mesta lugnat ner sig kände jag att jag var ganska het. Termometern ligger i sängbordet så jag kollade och såg 38°C. Å jag som trodde at det var spritförgiftning! Det var tydligen något virus som hade angripit mig.

Nu är det mesta överståndet, som väl är, för illamående är ett otyg och är svårt att leva med någon längre tid. Jag vet sedan tiden med bridileus (tarmvred). Tror att kommande natt blir tung och drömfri.

Ps.
Min fundering men som ej går att verifiera, är om sprit och Glivec kan motverka vartannat, för det är andra gången som något liknande nattens upplevelse inträffar.
Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar