fredag 22 januari 2016

Nu är det kalla dagar - med köldallodyni

Av någon anledning så fryser jag som attan nu när det är kallt ute. Jag fryser även när jag är inne i värmen. Därför tror jag att jag lider av köldallodyni (allodyni).

Jag har tidigare skrivit om "problemet" med köldallodyni och ser en minskad smärttröskel nu när det är både kallt och torrt klimat. Det är ingen uttalad smärta, utan mer som intensiv kyla i armar och händer. Kylan är då så stark att den blir smärtsam.

Troligen kan det vara som Edward Högestätt säger att cellgiftsbehandlade patienter kan bli överkänsliga mot kyla som en biverkning av medicineringen. När jag blev diagnostiserad med KML blev jag behandlad med Hydrea för att trycka ner kroppens överproduktionen av vita blodkroppar.

Nu längtar jag så intensivt efter värme. Kanske att jag kan söka hos försäkringskassan efter ekonomisk hjälp för att åka till ett varmt land. Kanarieöarna brukar vara en bra plats för slik terapi. Jag återkommer därför i ämnet köldallodyni och terapiresor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar