onsdag 1 juni 2016

Frågor om rivkänslig hud

Dagen efter provtagningen ringde jag upp min hematologisjuksköterska för att förhöra mig om provsvaret. Det fanns två anledningar.

Den ena anledningen var att jag var nyfiken, vilket jag alltid är. Episoden från den 1 april 2014 finns fortfarande starkt kvar i minnet.

Den andra anledningen gällde min hud, som blivit rivkänslig. Jag river ofta upp skinnflikar som i början blöder ymnigt, men som avtar ganska snart.


Om jag viker tillbaka skinnfliken blir läkningsprocessen långsam. Om jag däremot sliter bort skinnfliken och smörjer på såret en salva under ett plåster, går läkningsprocessen ganska fort.

Enligt det jag som lekman har läst mig till och som min sjuksköterska verifierade, finns det inget känt samband mellan sjukdomen KML i sig eller medicinen Glivec.

Men som vanligt är det sällan som rök uppkommer utan eld. För fenomenet med känslig hud har nyligen uppkommit. Naturligtvis kan det bara vara tillfälliga tillfälligheter.

1 kommentar:

  1. Jag har haft erfarenhet av att huden lätt går sönder vid hårdare beröring. När jag slutade med Glivec så försvann problemen. Min läkare hade aldrig stött på den biverkningen, och den finns inte registrerad men både han och jag är övertygade om att Glivec var boven till min känsliga hud.
    Det verkar som om du har samma problem.
    Idag har jag bytt medicin till Tasigna som jag tar helt utan biverkningar sen många år.

    SvaraRadera