onsdag 14 mars 2018

Nytt trevligt läkarbesök

I går tisdag var jag och träffade min doktor för att diskutera framtiden. Det är kul att diskutera framtiden, när man har leukemi. Hahaha.

Vi pratade om att det förekommer ”forskning” med att avbryta behandlingen med Imatinib efter ett antal år. Längst har man kommit med den senare komna medicinen Tasigna, där Novartis i en studie avbryter behandlingen efter fyra år.

Både studierna med Glivec och Tasigna är hittills för små och korta i tiden för att vara säkra. Studierna med Glivec visade dock att man kunde sätta in medicinen igen med gott resultat om de kontinuerliga proverna visade på en cellökning.

Min doktor och jag var dock överens om att jag med mina ”ynkliga biverkningar”, ändå ska fortsätta behandlingen med Glivec.

Några kunskapslänkar:

Internmedicin

Blodcancerförbundet

Behandlingsfrihet

Cancercentrum

Cancerbeskedet

1 kommentar:

  1. Hej Jan, Jag vill tacka dig för din blogg! jag läser o gråter..Jag är glad att det finns Glivec!Det finns hopp och detta är viktigaste! Biverkningar, besök hos läkare,prover, journaler, nya artiklar om nya studier.Jag vet att det finns människor som har samma funderingar o samma bekymmer som jag men ibland känns det so ensamt..

    SvaraRadera